Jdi na obsah Jdi na menu
 


The Outer Worlds

10. 1. 2020

PROs 1. Skvělý bojový systém

         2. Nádherný otevřený svět

         3. Humor

         4. Celkový pocit z hraní této hry

1004798-the-outer-worlds-653x367.jpg

CONs 1. Příběh

          2. Hratelnost

Kdesi hluboko v kosmu pluje tiše ztracená kolonizační loď Hope. Na palubě leží v kryospánku spousta velkých osobností: myslitelé, technici, vědci, umělci. Všichni, kdo mohou z nového světa udělat ráj pro život. Jenže Hope se ztratila a po desítkách let od jejího startu se z ní stal jen mýtus. Bludný Holanďan galaktických dálav. Okolní svět se za ty desítky let změnil. Doba blahobytu pominula a nastala éra úpadku. Trochu šílený, ale sympatický vědec Phineas Welles ztracenou loď objeví a chystá se všechny na palubě lodi oživit, aby mohli vesmíru navrátit tak ztracenou krásu a povznesenost. Jenže stihne rozmrazit jen jednoho z pasažérů, pak jeho snahu přeruší ozbrojené pořádkové složky. A asi vás nepřekvapí informace, že tím jediným rozmrazeným „šťastlivcem“ jste vy.

Moje první pocity z hraní této hry byly spíše na úrovni Skyrimu celý skill tree + tvorba postavy. Ovšem v mnoha směrech je to od Skyrimu velice odlišné. Příběh této hry je docela slabý, ale velice dobře promyšlený. Od začátku hry začínate jen s pistolí, ale v průběhu hry se dostanete na level kdy můžete mít úplně všechno. Konec hry mě trochu zklamal, ale jinak + pro vývojáře.

Zpestřujícím RPG prvkem jsou takzvané perky. Mohly by sice být o něco originálnější a víc ozvláštňovat hratelnost, ale i tak vám hru výrazně usnadní. Jeden z nejvýhodnějších vám například zlepší vnímavost tak, že uvidíte interaktivní prvky na větší vzdálenost. K užitku přijde i rychlejší běhání nebo možnost cestování po mapě i v případě, že jste přetíženi. V omezené míře pak můžete levelovat i své parťáky. Vyměnit jim zbroj a zbraň i je lehce specializovat pomocí perků. Body se hodí investovat i do vůdcovství, odemknete si tím schopnost zadávat kolegům speciální útoky, čímž souboje povýšíte na další taktickou úroveň.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hry/recenze/the-outer-worlds-recenze-hry.A191025_215854_bw-ps4-recenze_srp

Obrázek: https://games.tiscali.cz/video/obsidian-ukazuje-uvodnich-20-minut-ze-sci-fi-rpg-the-outer-worlds-334907